Blikopener: Hedwig Zeedijk: Rome

Rome

Hedwig Zeedijk

In 1997 begon Hedwig Zeedijk in Rome als Italië-correspondent voor een aantal Nederlandse en Vlaamse media. Na bijna twintig jaar keerde ze terug naar Nederland, van waaruit ze voortaan su e giù (op en neer) gaat tussen Nederland en Rome: the best of both worlds.

Hedwig Zeedijk: Een land als Italië is voor een allround journalist als ik een paradijs: de paus, de maffia, Berlusconi, voetbal, mode en design, kunst en cultuur… iedere dag is een nieuwe, journalistieke uitdaging. Maar de bureaucratie, de inefficiëntie en de dagelijkse chaos van een Italiaanse metropool laat ik als vaste bewoner graag achter me.

In de lezing zal Hedwig Zeedijk uiteenzetten waaruit haar werk als correspondent bestond en hoe ze de stad Rome met al haar facetten beleeft.

31 mei 2018, 20.30 uur

Bibliotheek Berlaar

Dorpstraat 84

2590 Berlaar

Toegang: 5 euro

Inschrijven kan via de website van Vormingplus regio Mechelen of telefonisch op 015 44 41 00

It’s ME time: ik moet niet perfect zijn, maar gewoon mezelf!

Deze hectische tijd met veel digitale informatie vergt veel van iedereen, met name van de vrouw. Haar hoofd kan hierdoor snel vollopen van alle informatie die haar bereikt en van alle verwachtingen waar zij denkt aan te moeten voldoen. Zij raakt het contact met haar gevoel gemakkelijk kwijt, met alle gevolgen van dien. Lees verder